Стилен интериор за черно-бяла баня

Posted by admin 05.06.2017 0 Comment(s)

Черното и бялото са цветовете, които в продължение на много години, все още остават актуални, популярни и модерни. Най-голямото предимство е фактът, че цветовата схема е еднакво подходяща, както за просторни стаи, така и за най-малките. Необходимо е само да се следват някои правила и насоки, които тази публикация ще се опита да представи.

 

Дизайнът на банята в черно и бяло може да представлява бели стени с черни декорни плочки и фризове,  бял таван и черно-бял теракот или гранитогрес за пода, положен с шахматен модел. Макар, че белият фаянс е изключително класически, напоследък се предлагат много шикозни модели санитарно оборудване в черен цвят, които заслужават внимание. Относно мебелите, те също се предлагат и в двата цвята, така че, когато човек реши, може да създаде балансирано пространство в комбинация от черно и бяло, която е винаги на мода.

 

Много малката баня, в която преобладава черният цвят ще изглежда с още по-малки размери. Ако пространството на банята е малко по размери, основният цвят в интериора е за предпочитане да бъде бял. Това се отнася за цвета на стените, пода и тавана. Този проект визуално ще доведе до увеличаване на пространството .

 

Добра идея е да се украсят стените поне с няколко вертикални граници, например, с плочки в контрастен цвят. Благодарение на тази техника ще се повиши визуално разстоянието от пода до тавана. Това може да се постигне също, ако плочките не са монотонни, а с цветен или геометричен модел.

 

Във връзка с бижутата за баня, черно-белият интериор се интегрира еднакво добре с ковано желязо, търкан бронз, антично сребро, антична позлата или друг вид ретро инспириран хардуер. При винтидж стилистичните направления смесителите, душовете, крачетата на ваните, дръжки на мебелите, прозорците и вратите и хавлийниците се предлагат в подобни цветове, като обикновено са от инокс, месинг и т. н. От друга страна, бижутата за баня в хай-тек и минималистичното стилово направление, се предлагат обикновено с покритие в цвят хром или стомана. Както се вижда, всички тези видове подхождат еднакво на черно-бялото оборудване.

 

Има една малка особеност при поставянето на огледалото в черно-бялата баня. Би било добре човек да се увери, че черните панели, граници или декори, ако има такива, не се отразяват в него. Огледалото може да се постави в лека рамка.

 

На бял под, например, би подхождал черен мат. И още по-впечатляващо би било, ако белите плочки на пода, се разсеят с черни геометрични форми, като един от най-лесните варианти е модела шахматната дъска. Подът в по-просторната баня може да се направи с по-големи плочки в модел на шахматна дъска. Интериорът на малката баня е добре да се направи с плочки с по-малък размер.