Предимства на алуминиевата дограма за мокри помещения

Posted by admin 25.12.2022 0 Comment(s)

Независимо дали строите нов дом или надстроявате съществуваща къща, важно е да имате предвид многото предимства на инсталирането на алуминиева дограма за вашето мокро помещение. Използвайки този тип прозорци, можете да намалите конденза и други проблеми, свързани с влажността. Освен това можете да подобрите естетиката на стаята си, като изберете различни стилове на прозорците.

 

Какво е мокро помещение?

Мокро помещение е напълно хидроизолирана баня или баня с душ кабина на същото ниво като останалата част от пода. Водата се оттича през дренаж за промиване в зоната на душа. Тъй като стените и подът са уплътнени с водоустойчива мембрана, няма риск изтичащата вода да причини щети.

 

Наистина отвореното мокро помещение, изцяло облицовано с плочки, премахва необходимостта от заграждение, въпреки че много хора предпочитат да инсталират стъклен параван, за да предотвратят пръскането на вода извън зоната за душа.

 

Мокрото помещение е чудесен начин за ефективно използване на пространството и може да се монтира както на приземния, така и на горния етаж на вашия дом, независимо дали подът е от дървена или бетонна конструкция. Изисква по-малко поддръжка и почистване от обикновена баня, благодарение на по-голямата площ, достигана от водата от душа, и това прави мокрото помещение хигиенична опция и подходяща за цялото семейство.

 

Прозорци с панти

 

Независимо дали планирате нов дом или ремонтирате този, който вече имате, алуминиевите прозорци предлагат редица предимства. Те се отварят и затварят лесно и се предлагат в широка гама от стилове и дизайни. Освен това са изключително енергийно ефективни.

 

Освен това се почистват лесно. Това е особено важно, ако живеете във влажен или ветровит район. Можете да използвате вътрешен параван, за да предпазите прозорците си от прах и други отпадъци.

 

Предлагат се в много различни цветове и покрития на рамката. Те могат да бъдат направени по поръчка, за да паснат на всеки размер прозорец. Можете също така да избирате от различни материали, като цветни анодизирани покрития и текстурирани покрития.

 

Предлагат се и с двойно стъкло, което може да помогне за поддържане на температурата в дома ви. Можете дори да закупите криловидни прозорци, които имат мрежи, което ще ви помогне да запазите прозорците си по-чисти по-дълго.

 

Най-добрите криловидни прозорци са тези, които създават херметично уплътнение, за да предотвратят навлизането на въздух и влага. Това е чудесен вариант за къщи, които имат много конденз.

 

Към този вид прозорци много лесно могат да се добавят и качествени комарници, за да се предпазите от насекоми.

 

 

Дървени подпрозоречни первази

 

Наличието на подпрозоречни первази може да осигури допълнителна опора на прозорците и също така да предотврати увреждане от влага на пода и други части на дома. Те са важна част от процеса на проектиране и се предлагат в различни материали.

Дървените первази са чудесен избор за традиционните прозорци. Те са лесни за поддръжка и добавят допълнителна изолация към прозореца. Дървото обаче не е най-добрият вариант във влажен климат. Освен това е податлив на повреди и изкривяване от насекоми.

 

Камъкът и плочките са друг чудесен избор за первази на прозорци. Те са лесни за почистване и предлагат широка гама от дизайни. Те също така са устойчиви на вода, което е плюс в баните. Те могат да бъдат скъпи, но предлагат хубав дизайнерски вид.

 

ПВЦ е друг добър избор за первази. Може да се поръча в голямо разнообразие от стилове и размери и може да бъде облечен във винил или алуминий за допълнителна защита. Освен това е устойчив на мухъл и драскотини.

 

 

Кондензация

 

Независимо дали имате прозорци с двоен или троен стъклопакет, е възможно да получите конденз върху вашата алуминиева дограма. В повечето случаи кондензът по вашите прозорци се дължи на излишната влага във въздуха. Ако искате да намалите този проблем, уверете се, че прозорците ви са добре изолирани.

 

Можете също да използвате влагоуловители, за да намалите конденза. При по-сериозни проблеми може да се наложи да смените прозорците си. Това е скъп процес, но ще ви спести пари в дългосрочен план.

 

Друго решение е да се монтира обгръщаща изолация от пяна. Тази изолация обикновено се предлага в строителните магазини. Обикновено измерва по-малко от три четвърти от диаметъра на тръбата. Той е ефективен в повечето ситуации.

 

Поддържането на прозорците отворени също ще помогне за намаляване на конденза. Трябва обаче да внимавате водата да не проникне през первазите на прозореца. Това може да причини сериозни петна по вашия гипсокартон. В зависимост от състоянието на вашите прозорци, може да се наложи да смените стъклото или целия прозорец.